cukier
miazga kakaowa
tłuszcz kakaowy
tłuszcz MLECZNY
emulgatory (lecytyny SOJOWE, E 476)
aromat
odtłuszczone MLEKO w proszku
Masa kakaowa w czekoladzie minimum 43 %
| | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 16 g | %* / 16 g |
| Wartość energetyczna |
2167 kJ |
347 kJ |
4 % |
| Wartość energetyczna |
519 kcal |
83 kcal |
4 % |
| Tłuszcz |
28 g |
4,5 g |
6 % |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
17 g |
2,7 g |
14 % |
| Węglowodany |
57 g |
9,0 g |
3 % |
| w tym cukry |
52 g |
8,4 g |
9 % |
| Błonnik |
7,2 g |
1,2 g |
- |
| Białko |
5,2 g |
0,8 g |
2 % |
| Sól |
<0,01 g |
<0,01 g |
<1 % |
| *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
| 16 g = 3 kostki. Opakowanie zawiera 5 x 3 kostki. |
|
|
|
| | na 100g | | Wartość odżywcza 16 g |
| Wartość energetyczna (kJ) |
2167 |
|
347 |
| Wartość energetyczna (kcal) |
519 |
|
83 |
| Tłuszcz (g) |
28 |
|
4.5 |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
17 |
|
2.7 |
| Węglowodany (g) |
57 |
|
9 |
| w tym cukry (g) |
52 |
|
8.4 |
| Błonnik (g) |
7.2 |
|
1.2 |
| Białko (g) |
5.2 |
|
0.8 |
| Sól (g) |
<0.01 |
|
<0.01 |
| | Wartość odżywcza 100 g | | Wartość odżywcza 16 g | % / 16 g |
| Wartość energetyczna |
2167 kJ |
|
347 kJ |
4% |
| Wartość energetyczna |
519 kcal |
|
83 kcal |
4% |
| Tłuszcz |
28 g |
|
4.5 g |
6% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
17 g |
|
2.7 g |
14% |
| Węglowodany |
57 g |
|
9 g |
3% |
| w tym cukry |
52 g |
|
8.4 g |
9% |
| Błonnik |
7.2 g |
|
1.2 g |
|
| Białko |
5.2 g |
|
0.8 g |
2% |
| Sól |
<0.01 g |
|
<0.01 g |
< 1% |
16 g = 3 kostki. Opakowanie zawiera 5 x 3 kostki.