cukier
miazga kakaowa
tłuszcz kakaowy
odtłuszczone MLEKO w proszku
serwatka w proszku (z MLEKA)
tłuszcze roślinne (palmowy, shea)
tłuszcz MLECZNY
emulgatory (lecytyny SOJOWE, E 476)
aromat
Masa kakaowa w czekoladzie mlecznej minimum 25 %
OPRÓCZ TŁUSZCZU KAKAOWEGO ZAWIERA TŁUSZCZE ROŚLINNE
| | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 16 g | %* / 16 g |
| Wartość energetyczna |
2205 kJ |
353 kJ |
4 % |
| Wartość energetyczna |
527 kcal |
84 kcal |
4 % |
| Tłuszcz |
28 g |
4,5 g |
6 % |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
17 g |
2,7 g |
14 % |
| Węglowodany |
61 g |
9,8 g |
4 % |
| w tym cukry |
60 g |
9,6 g |
11 % |
| Błonnik |
2,1 g |
0,3 g |
- |
| Białko |
5,6 g |
0,9 g |
2 % |
| Sól |
0,26 g |
0,04 g |
1 % |
| * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |
|
|
|
| 16 g = 3 kostki. Opakowanie zawiera 5 x 3 kostki. |
|
|
|
| | na 100g | | Wartość odżywcza 16 g |
| Wartość energetyczna (kJ) |
2205 |
|
353 |
| Wartość energetyczna (kcal) |
527 |
|
84 |
| Tłuszcz (g) |
28 |
|
4.5 |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
17 |
|
2.7 |
| Węglowodany (g) |
61 |
|
9.8 |
| w tym cukry (g) |
60 |
|
9.6 |
| Błonnik (g) |
2.1 |
|
0.3 |
| Białko (g) |
5.6 |
|
0.9 |
| Sól (g) |
0.26 |
|
0.04 |
| | Wartość odżywcza 100 g | | Wartość odżywcza 16 g | % / 16 g |
| Wartość energetyczna |
2205 kJ |
|
353 kJ |
4% |
| Wartość energetyczna |
527 kcal |
|
84 kcal |
4% |
| Tłuszcz |
28 g |
|
4.5 g |
6% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
17 g |
|
2.7 g |
14% |
| Węglowodany |
61 g |
|
9.8 g |
4% |
| w tym cukry |
60 g |
|
9.6 g |
11% |
| Błonnik |
2.1 g |
|
0.3 g |
|
| Białko |
5.6 g |
|
0.9 g |
2% |
| Sól |
0.26 g |
|
0.04 g |
1% |
16 g = 3 kostki. Opakowanie zawiera 5 x 3 kostki.